Kutyás csapat vagyunk az Alpokalján Vas megyében, Szombathelyen. Az iskolát a természet szeretete, valamint a kutyák – mint a közös szenvedélyünk – és az irántuk érzett tiszteletünk kifejezésére alapítottuk.

Célunk, hogy segítségünkkel jobban megértsed a kutyádat. Ennek érdekében az ehhez vezető helyes útra tereljük gondolataidat. Gondolkodni tanítunk, méghozzá a természet nyelvén. Így számodra is hamar érthetővé válik e különleges világ, a kutyák világa. A kutyák őszinte, a szó nemes értelmében egyszerű élőlények gazdag érzelemvilággal.

Ha megérted őt és meg tudod értetni magad, akkor jó csapat válik belőletek.

Fontosnak éreztük, hogy olyan nevet válasszunk iskolánknak, mely sugallja azt, akik vagyunk, amit tudunk és gondolunk erről a velünk társként élő, de másik fajhoz tartozó élőlényről. Az ALPOK, mely lábánál élünk, ez az otthonunk s egyben az Ős anyatermészetet is megtestesíti számunkra, ahová a kutya és az ember ősi gyökerei visszanyúlnak. E gyökerek megismerése által önmagadhoz és kutyádhoz is sokkal közelebb kerülhetsz.

A kutyák társas lények, mint az emberek. A kutyák legszorosabban együtt élő és együttműködő közösségét falkának, az emberekét családnak nevezzük. Eme társas életformák az evolúció irányította közös érdekekkel, célokkal jöttek létre. Akkor tudnak az ilyen csapatok összehangoltan működni, ha a tagok megtisztelik figyelmükkel egymást, valamint kiválasztanak maguk közül egy, a legkimagaslóbb képességekkel rendelkező társukat és az egységben maradás érdekében bizonyos helyzetekben alárendelik akaratukat az ő akaratának.

Az ALFA a görög “abc” kezdőbetűje. A tudomány az ALFA jelet adományozta a falka kinevezett tagjának, megbízott vezetőjének, vezérének. Ő a tudás a bizalom az akarat az erő! Egyben a kutyáink ősi közösségének, a falkának a szociális alá-fölérendeltségi viszonyaira is utal.

Tudjuk, hogy ez a szerepkör betöltése a kutya-ember szövetségben az emberre váró feladat. Sőt kötelesség! Melynek teljesítésére segítünk felkészülni. Ezért hívjuk magunkat ALPOK ALFA Kutyaiskolának.

„Az együttműködés feltétele egymás kölcsönös megértése.”

Dr. Kováts Zsolt, Kutyaiskola

Családias, baráti hangulattal, hasznos ugyanakkor szórakoztató foglalkozásokkal várunk minden, tudásra vágyó gazdát.

Segítünk, hogy te is  átéld kutyáddal a kölcsönös tiszteletet és szeretet,

az összetartozás kölcsönös érzését!

DSC_8287

Csizmazia Tamás

Csizmazia Tamásné

Kutyasuli_sajat89

Rónafalvi Róbert

_MG_0072-Edit

Katona-Deák Anna