Üdvözöllek!

Csizmazia Tamásnak hívnak. Rendőrségi Kutya-vezető és Kutyakiképző vagyok. Kutyáimmal egyrészt a „rosszfiúkat” üldözzük, másrészt az eltűnt, elveszett, bajba jutott emberek megtalálásához nyújtunk hathatós segítséget.  Ezen felül az Alpok Alfa Kutyaiskola vezetőjeként megosztom tudásom, tapasztalataim minden kedves tanulni vágyó arra érdemes kutyatartóval, hogy minél büszkébb lehessen kutyájára!

 

Nálam a rendőrkutyák családtagok is!

Munka után velük teljesen hétköznapi életet élek, ezért a kutyások mindennapi problémáival nap, mint nap szembe kell néznem. Így módomba állt megtapasztalni, a kutyás élet hétköznapi kihívásait is. Ebből született meg az általam ismert „legjobb módszer” a kutya neveléséhez, tanításához.

 

 „Módszerem”

Megtanultam az évek során, valójában a kutyák tanításának „nincs legjobb” általános érvényű módszere. A legjobb, ha minden gazdának személyre szóló segítséget nyújtok!

 

„A saját módszered”

Minden ember és minden kutya bizonyos mértékben más és más! A „JÓ ÚT-ROSSZ ÚT tanításának elvét követve, a saját módszered veled közösen alakítom ki, a te egyéniségedhez, kutyád egyediségéhez, életetek kihívásaihoz formálva!

 

A „jó út rossz út” tanításának elve!

A kutyádnak akárcsak neked vannak életcéljai. Ezeknek egy része abszolút egyezést mutat! A célok eléréséhez bizony cselekedni kell. A tettek hatással vannak a cselekvőt körülvevő környezetre, mely visszahatást fog gyakorolni rá. A visszahatás minősége lehet JÓ vagy éppenséggel ROSSZ! A kutyád, mint ahogy te magad is ösztönösen keresi a jó, kerüli a rossz megerősítésekkel, visszajelzésekkel járó helyzeteket. Ez tanulást igényel! Hogyan érhető el legkönnyebben a jó, hogyan kerülhető el a rossz! A legfontosabb, hogy ezt biztonságban tehesse.  Mint ahogy te tanultad meg szüleid által, kutyádnak általad van lehetősége erre. Így a lehető legnagyobb biztonságban és hatékonysággal fogja megismerni világunkat!

Segítek neked abban, hogy kutyáddal boldog, biztonságos, kiegyensúlyozott életet élhess! Sok szeretettel várlak kutyaiskolámban családias baráti hangulattal, hasznos és egyben szórakoztató foglalkozásokkal! Hiszem, hogy a kutyád a legjobb barátoddá szeretne válni!  Ám ez csak a segítségeddel sikerülhet neki!

„Az együttműködés feltétele egymás kölcsönös megértése.”

                                                                               Dr. Kováts Zsolt, Kutyaiskola